Werkbezoek ESPEQ

Zaterdag 3 maart zijn we met de VVD fractie op bezoek gegaan bij ESPEQ. Een ontzettend belangrijke organisatie die mensen opleidt voor de bouwsector. Ook hadden wij het genoegen om kennis te maken met afvaardiging van het Horizon College.

Heerhugowaard heeft groot aanbod opleidingsmogelijkheden en werkaanbod voor technische MBO’ers. Echter neemt de krapte op de arbeidsmarkt toe terwijl er nog veel getalenteerde mensen rondlopen die nog niet hun plek hebben kunnen vinden.  


Als VVD vinden we de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt belangrijk. ESPEQ en Horizon College laten zien hoe intensieve samenwerking zorgt voor kwalitatief goed personeel! Deze samenwerking tussen verschillende partijen is uniek in Nederland. De komende jaren liggen er mooie plannen om meer jongeren te enthousiasmeren voor de technische vakopleidingen. Hoe gaaf zou het zijn jonge VMBO leerlingen in Heerhugowaard worden opgeleid met de allernieuwste technieken en inzichten.


De bouw is ontzettend in beweging. In Heerhugowaard spelen de onderwijsinstellingen een grote rol om invulling te geven aan alle ontwikkelingen. Zo krijgen de leerlingen inzicht in alle facetten die komen kijken bij bouwprojecten, van metselaar tot electricien en welke stappen de meeste efficientie en effectiviteit opleveren.


Het is een fascinerende dag geweest en als VVD genieten we van alle goede dingen die de samenwerking tussen onder andere ESPEQ en Horizon College oplevert voor de leerlingen en het bedrijfsleven van Heerhugowaard. Hier kun je écht een vak leren!