Vragen over bouwverbod Leeghwaterbrug door VVD Noord-Holland

De Leeghwaterbrug is een belangrijke schakel in het Noord-Hollandse wegennetwerk. Sinds gisteren is de bouw stilgelegd ivm constructieve tekeningen die niet kloppen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? En wat zijn de gevolgen?

Op donderdag 31 mei verscheen op de website van de Provincie Noord-Holland een nieuwsbericht: “Tijdelijk bouwverbod Leeghwaterbrug in Alkmaar.” In dit artikel staat dat diverse constructieve tekeningen en berekeningen van de aannemer niet aan de norm blijken te voldoen. De werkzaamheden worden stilgelegd en het is nog niet duidelijk welke gevolgen dit heeft op de einddatum van het project.

Aangezien de Leeghwaterbrug een belangrijke schakel is in het wegennet richting het noorden en de werkzaamheden voor veel weggebruikers hinderlijk zijn, stelt Statenlid Hanneke Kaamer-Van Hoegee schriftelijke vragen. 

Zij wil van de gedeputeerde weten waarom de tekeningen niet voldoen, hoeveel kans er is op nog meer vertraging, wat de gevolgen zijn voor andere projecten zoals de N244 en de N246 en waarom deze problemen nu pas aan het licht komen en niet bij de aanvraag van de vergunning. 

Een overzicht van de vragen is hier te lezen

Dit bericht werd eerder geplaatst op de pagina van VVD Noord-Holland