Heerhugowaardse VVD stelt vragen over OZB op zonnepanelen

Door een uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kan het zomaar zijn dat de Heerhugowaardse burger belasting moet gaan betalen over zonnepanelen. De heerhugwaardse VVD heeft hierover raadsvragen gesteld.

De uitspraak komt er op neer dat iedere gemeente zelf mag bepalen of zonnepanelen meetellen in de bepaling van de WOZ-waarde. Op basis van de WOZ-waarde wordt de hoogte van de onroerende zaak belasting (ozb) vastgesteld. De Heerhugowaardse VVD stelt dat in een stad als Heerhugowaard, waar een groot aantal huizen is voorzien van zonnepanelen , dit de inwoners alleen maar kan motiveren om verder te verduurzamen.

Fractievoorzitter Falco Hoekstra heeft de volgende vragen gesteld aan het college:

  1. Is het college bekend met de betreffende uitspraak?
  2. Is het college -met de Heerhugowaardse VVD- van mening dat het belasten van zonnepanelen middels de OZB-belasting ongewenst is, omdat dit een negatieve uitwerking heeft op de doelstelling om Heerhugowaard verder te laten verduurzamen?
  3. Zal de gemeente afzien van het meetellen van zonnepanelen in de waardebepaling van de OZW-waarde?

Falco Hoekstra dinsdag 11 september te gast bij BNR om over dit onderwerp te praten.

Verduurzaming is voor de Heerhugowaardse VVD iets wat onlosmakelijk met Heerhugowaard is verbonden. De reactie van het college wordt dan ook met belangstelling afgewacht.