5,7 miljoen subsidie van provincie voor Stationsgebied

Het stationsgebied van Heerhugowaard is al jaren onderwerp van gesprek. Wethouder Monique Stam heeft zich vanaf dag 1 ingezet voor nieuwe ontwikkelingen bij het station. Het is een gebied dat zich kenmerkt door onveilige kruispunten, een gebrek aan parkeerplaatsen en leegstand van kantoorgebouwen. Niet bepaald de entree die de VVD graag wil zien voor Heerhugowaard.


Wij willen een stationsgebied dat centraal staat in de verbinding met Langedijk. Een plek waar verkeersveiligheid gegarandeerd is, waar meer treinen kunnen rijden en een ruim aanbod van woningen is. We willen genoeg parkeerplaatsen en tegelijkertijd een gebied dat zich kenmerkt door veel groen. Ambitieus? De impressies van dit gebied laten zien dat dit kan!


Spoortunnel

Op 11 december heeft de provincie een subsidie goedgekeurd van 5,7 miljoen euro voor de ontwikkeling van het stationsgebied. Door deze subsidie staan alle seinen op groen voor alle plannen. De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft ook aangegeven dat de spoortunnel gebouwd mag gaan worden nu de subsidie is goedgekeurd voor de investeringen het hele stationsgebied.


Wat u nu kunt verwachten?

De eerste woningbouwplannen voor het stationsgebied zijn al bekend, deze zullen wat de VVD betreft gerealiseerd gaan worden. Maar er zijn ook ondernemers die op nieuwe locaties gaan bouwen in de komende periode.

Daarnaast gaat de gemeente de plannen nu verder in detail uitwerken en daarna aanbesteden. De spoortunnel gaat er absoluut komen! Wees u er wel bewust van dat het nog enkele jaren gaat duren omdat zo’n complex project nu eenmaal tijd vraagt.


Wilt u eens van gedachten wisselen over het stationsgebied? Schroom niet om contact op te nemen.


Falco Hoekstra

vvdheerhugowaard@gmail.com

3D Impressie spoortunnel: https://youtu.be/4Vn500UN8jM